parte din trecut prezentă și astăzi

BMW 325i E30 – 1988

BMW 325i E30 – 1988

Marcă: BMW
Model: 325i E30
Motor: 2494cmc
An fabricatie: 1988

Chiorean Emilian Bogdan are 26 de ani și este din Cluj-Napoca. Marca mașinii pe care o deține este un BMW seria 3 E30, fabricat în 1988, fiind în posesia mașinii din 2009.

Până să ajungă la această mașină a avut un alt BMW cu care a avut accident și mașina nu s-a mai putut salva, experții declarând-o daună totală. A primit banii de la asigurări și de aici începe și povestea Ursului:

“Când am primit banii am mers în Germania.”

1

O dată ajuns în Germania împreună cu fratele său au mers la cineva care vânduse  mașina pe care voiau să o cumpere. Însă și-a luat niște anunțuri care să fie prin aceeași zonă, unde au găsit actuala mașină:

“La prima vedere a fost ok mașina, am pornit-o, să nu bată, să fie în regulă motorul, am făcut actele și am venit cu ea acasă.”

3

Acum mașina arată așa cum și-a dorit. Din 2011 încoace suferind diverse modificări:

“Are încălzire în butuc la ială, încălzire la spirtuitoare, geamuri electrice, trapă electrică, încălzire în scaune, pilot automat, computer de bord.”

6

Îmbunătățirile au fost făcute pe parcurs ținând cont de putrerea financiară:

“Sunt angajat din 2010 și toți banii i-am băgat în mașină.”

4

            Mașina e la el din 2009, iar părinții nu cred nici acum că a facut alegerea corectă când a cumpărat-o. Povestește că asta a fost pasiunea lui de mic și că se uita la DTM, încă de pe atunci îi plăcea modelul. Cât despre mașinile noi, Bogdan este de părere că:

“Toate sunt la fel.”

7

Cu trecerea timpului mașinile de epocă devin tot mai scumpe, pentru că au o istorie. Însă după spusele lui Bogdan piesele pentru acest model nu se găsesc atât de greu:

“Sunt destul de accesibile, este un program pe internet în care îți bagi seria de la mașină și îți dă mașina pe bucăți.”

9

Motorul este de 2.5, de E30. La început este greu să te acomodezi, dar o dată ce ai prins gustul este foarte greu să nu îți dorești mașina, este convins proprietarul nostru de azi.

Participă mereu la întâlnirea anuală a posesorilor de BMW E30 din România. Se adună oameni din toate colțurile țării:

“Acolo vezi mașini de revistă.”

5

Experenița minunată pe care ne-a povestit-o cu mașina este drumul pe Transfăgărășan, fiind pentru prima dată și el dar și cu mașina în acel loc.

Compară mașina cu o gaură neagră sau cu un sac fără fund fiind că sunt momente când îl aduce într-o stare de disperare, când tot bagă bani si lucrează la ea, dar:

“După ce o termini și dai două ture cu ea…uiți tot!”

1419

Noi sperăm că va plăcut povestea noastră de azi și vă prezentăm un alt om și o altă poveste cât de curând.

BMW History


Text: Laura Irimiaș

Foto: Clau Morar