parte din trecut prezentă și astăzi

Omul din spatele “Klausenburg Retro Racing”

Omul din spatele “Klausenburg Retro Racing”

Am hotărât să vă prezentăm într-un material separat povestea omului care a înființat Klausenburg Retro Racing, deoarece acest eveniment este unul la care au participat mulți dintre oamenii cărora le veți citi poveștile pe site-ul nostru.

            Horațiu Anghel are 27 de ani, locuiește în Cluj-Napoca și este analist operațional la Vos Logistics România și organizator al Klausenburg Retro Racing.

          Cum ți-a venit idea de a crea un eveniment dedicat automobilelor de epocă?

“Eu nu i-aș spune idee, i-aș spune mai degraba vis. Acest vis s-a înfiripat în mintea și în gândurile mele în urmă cu mulți ani. Luând parte la multe evenimente auto, fie ca participant sau spectator mi-am dat seama că vreau să creez un eveniment și o viziune cum nu am mai întâlnit la alte evenimente. De aici până la crearea evenimentului Klausenburg Retro Racing nu a mai fost decât un pas.”

          Cum ai ales numele acesta pentru eveniment?

-“Numele înregistrat Klausenburg Retro Racing provine bineînțeles de la retro și de la ideea de a concura. Partea interesantă din “nume”o constituie acel “Klausenburg”care trimite privitorul sau ascultătorul cu gândul la una din denumirile vechi ale orașului drag mie și în care totodată  locuiesc, Cluj-Napoca.”

          Cum s-au desfășurat cele trei ediții de până acum?

-“Cele trei ediții de până acum au fost total diferite dar în același timp foarte asemănătoare. Paradoxal, nu? Ei bine, spun că au fost diferite din prisma locației, dacă la prima ediție evenimentul Klausenburg Retro Racing a avut loc la Cartodromul Cluj-Napoca, pe când edițiile din 2015 si 2016 s-au desfășurat în incinta Polus Center Cluj-Napoca.

Încă un lucru diferit îl constituie numărul de participanți și spectatori prezenți, într-un număr care a fost, este și va fi într-o continuă creștere.

 Anul acesta evenimentul a strans la start echipaje din afara granițelor țării. De asemenea la start s-au aflat 81 de mașini.

Ambele lucruri sunt laudabile si mă fac pe mine, ca organizator, să privesc cu și mai mult optimism și dăruire anii și  edițiile ce vor urma.

Ce au avut în comun aceste trei ediții ? Atmosfera primitoare, bucuria de pe chipul fiecărui participant, mașinile frumoase…într-un cuvânt  « FAMILIA » Klausenburg Retro Racing este  cea mai potrivită vorbă care exprimă viziunea și conceptul acestui frumos și faimos eveniment.”

          Care sunt pentru tine cele mai frumoase amintiri legate de Klausenburg Retro Racing?

-“Ei bine aceste amintiri extraordinare pentru mine au fost la fiecare dintre cele trei ediții de până acum. Mi-e greu să aleg cea mai cea…însa pot spune că una dintre ele e următoarea : zâmbetul și bucuria concurenților la finalul fiecărei ediții. Aceasta este cea mai cea, dar si cea mai de preț amintire.”

          Ce te determină să continui acest eveniment?

-“Pff…energia familiei Klausenburg Retro, energia acestor oameni minunați care între timp mi-au devenit prieteni. Mașinile lor merita să fie prezente la un astfel de eveniment. De aici si meme-ul evenimentului :

 « Respectă-ți mașina…dă-i voie să vină la Klausenburg Retro Racing »”

          Ce va fi nou la următoarele ediții?

-“va aduce surprize plăcute de la an la an. Îți și dezvălui una dintre ele: anul viitor acest eveniment va conține două etape, putem spune deci că FAMILIA Klausenburg Retro s-a extins. Prima etapă va avea loc în primăvara anului viitor undeva în centru țării iar cea de-a doua , deja consacrata ediție, în septembrie din Cluj-Napoca.”       

          De unde pasiunea pentru mașinile retro?

“Hmm…o întrebare care mă face să trec în revistă episoade dragi ale copilăriei mele. Pasiunea pentru mașini, microbul acesta frumos, l-am “moștenit din familie”. Învățând să conduc de la o vârstă fragedă și fiind mai tot timpul în jurul mașinilor și chiar lucrând la ele, această pasiune s-a dezvoltat într-un ritm rapid și frumos, ajungând la vârsta de 18 ani să îmi cumpăr prima mea mașină.”

          Dețineți mașini de epocă?

-“Da, un BMW e21, 318i an fabricație 1982 și o Dacia 1100 an fabricație 1970”

Până data viitoare când vă vom prezenta povestea mașinilor deținute de Horațiu Anghel, vă lăsam în compania unui sfat primit chiar de la dânsul:

“Așadar lăsați-vă comozi pe spătarul scaunului din mașina retro și savurați la maxim acest eveniment Klausenburg Retro Racing. La revedere!”

Site: www.klausenburgretro.ro

Text: Laura Irimiaș

Foto: Clau Morar